Selamat mencuba....
TAT KEJU BLUEBERRY
Bahan
125 gm butter
125 gm majerin
100 gm gula halus
1 biji telur B
500 gm tepung gandum
Filling
250 gm blueberry filling
250 gm keju kerim
50 gm butter 50 gm gula halus
Pukul semua bahan dan masukkan dalam tat
**Bahan keju krim ni Za gandakan sebab nanti tart base kita boleh dapat dalam 50 biji kalau tak gandakan nanti tak cukup untuk masukkan dalam tat**
1. Pukul butter, majerin dan gula sehingga kembang.
2. Masukkan telur dan kacau rata
3. Masukkan tepung sedikit demi sedikit dan kacau rata.
4. Pamkan adunan dalam acuan tat dan bakar dalam oven pada suhu 170 selama 12 - 15 minit.
No.4 ni Za tak pamkan tapi ambil sedikit adunan dan tekan dalan acuan tat.
5. Keluarkan tat dan masukkan blueberri filling dan keju kerim.
6. Bakar semula selama 5 minit lagi.
7. Angkat tat dan sejukkan.
8. Hidangkan.
Labels: Cooking